Kursus med drømme- og malearbejde

Alle drømmer.

Det er påvist i drømmelaboratorier verden over, at alle mennesker drømmer ca. 1/4 af den tid vi sover. Når nogle mennesker siger: “Jeg drømmer aldrig”, så passer det altså ikke. Sandheden er at de ikke husker, at de har drømt. Det kan let læres. Anvisning  følger.

Hvad er drømme?

Drømme er meddelelser fra vores underbevidsthed i symbolform om hvordan vi har det lige nu, hvad vi har gemt i vores indre som uafsluttede situationer, mentalt, handlingsmæssigt og følelsesmæssigt. 

Drømme er altså informationer om os selv og vor psykiske tilstand. Der er masser af følelser i drømme, drømme kan anvise nye og bedre måder at tackle tilværelsen på og kan give ideèr til opfindelser samt forudsige hændelser.

Hvorfor arbejde med drømme?

Jeg anser drømmearbejde som et vigtig redskab til at oversætte drømmenes volapyk-sprog, kryptiske handlinger og symboler til noget som vi kan forstå og mærke og som vi kan forholde os til. Ved at vide hvad vores drømme vil fortælle, vil vi få en god indsigt i os selv og kan handle på de oplysninger som drømmene giver. 

Mine drømme har hjulpet mig både til at få gode ideer, gennemføre nogle meget store livsbeslutninger og til at bringe mig i kontakt med gamle fortrængte følelser, mest  vrede og sorg, og at forløse dem. Det har virkelig forbedret mit psykiske velbefindende.

Rent bogstaveligt er det guld værd for mig, at jeg arbejder med mine drømme, får indsigter og følger mine drømmes budskaber.

Om at huske sine drømme.

Jeg anbefaler at købe en pæn linjeret bog og en god kuglepen og give det fast plads på natbordet. Lige inden man falder i søvn kan man sige til sig selv: “Jeg ønsker at huske en drøm” evt. om et bestemt problem. Denne teknik virker almindeligvis i løbet af få nætter. 

Når man vågner, er det vigtigt at blive liggende uden at røre sig, lægge mærke til drømmens handling og derefter skrive den ned. 

Skriv i nutid. Undlad at tænke over hvad drømmen betyder, koncentrer dig om at beskrive drømmen. Skriv også datoen.

Hvis du vågner uden at vide om, du har drømt, så bliv liggende i den stilling du vågnede i og sig til dig selv: “Hvad har jeg drømt?”. Det er vigtigt at du herefter slapper af og uden tanker lægger mærke til hvad der sker, faktisk som i meditation. Der er store chancer for at en drøm derefter ruller sig op for dit indre blik.    

Om drømmearbejde.

For mig kan drømme ikke blive for gamle til at bearbejde. Så længe drømmen huskes og vedkommende har lyst til at arbejde med den er der muligheder for bearbejdning.

En drøm behøver ikke at huskes fuldt ud og behøver ikke udgøre et helt handlingsforløb. Der kan sagtens arbejdes med brudstykker eller korte pluk fra en lang drøm. Jeg har selv engang haft en drøm som varede mindre end 2 sekunder. Det var en stormvind, der for fra venstre del af mit synsfelt mod højre og tilbage igen. Den sagde ret meget om mit alt for travle liv dengang og især at det ikke var tilfredsstillende for mig, at fare rundt som en stormvind.

Vigtige drømme.

Katastrofedrømme, d.v.s. drømme om noget der dør eller bliver tilintetgjort betyder oftest at noget nyt eller en ny livsfase starter i den pågældendes liv. Vores ubevidste opfatter meget nyt som truende, også selvom vi med vores bevidsthed ønsker det nye. Når noget går til eller dør i drømme kan det altså være symbol på at noget nyt ønsker at vokse frem.

Mareridt = drømme med dramatiske handlinger, drømme som du bliver ved med at huske og gentagne drømme kan indikere, at der er noget særligt vigtigt som drømmene vil fortælle.  

Date

22 - 25/09/20
Expired!

Time

All Day